Varför prenumerera?

Jonas Nilsson är redaktör på Palaestra media, och genom Er prenumeration här på Jonas Substack så stöder ni dels produktionerna samtidigt som ni får ta del av Palaestras nyhetsbrev, redaktörspodden med Jonas samt se våra dokumentärer före alla andra.

Om Jonas

Jonas Nilsson

Jonas Nilsson är statsvetare, författare och dokumentärfilmare.

Han har en kandidatexamen i statsvetenskap från Försvarshögskolan, och lämnade magisterstudierna från samma lärosäte för att grunda Palaeastra media 2018.

Jonas är mest känd för att ha producerat dokumentärfilmen: ”South Africa a reversed apartheid?” (2018) som belyser den utsatta situationen av den vita minoriteten i Sydafrika. Filmen fick ett stort genomslag på grund av den bristande omvärldsbevakningen. Han har därefter följt upp utvecklingen i landet i en serie reportage, intervjuer och dokumentärer under namnet ”Boer Project”. Även den filmade och uppmärksammade debatten 2019 mellan Alexander Bard och Gustav Kasselstrand, anordnades och modererades av honom.

Därefter har han producerat dokumentärerna “Varför är Sverige en mångkultur?” (2021) och “Makthavarna du aldrig valde” (2022).

Som författare har Jonas även skrivit bland annat ”När migration blir konflikt – politisk gruppdynamik” (2019) som fokuserar på de konflikter som uppstår i en mångkultur utifrån ett demografiskt perspektiv.

Subscribe to Jonas Nilsson

Palaestra medias redaktörspodd med fokus på politik, analyser och journalistik. Utöver podden får ni även ta del av en hel del exklusiva "behind the scenes" från våra produktioner.

People

Dokumentärfilmare Författare