Jonas Nilsson
Jonas Nilsson
NATO och koranbränning
0:00
-40:25

NATO och koranbränning

Kära lyssnare,

Jag hoppas att ni har haft en bra vecka!

I det här avsnittet resonerar jag kring de senaste svängarna rörande Sveriges möjliga inträde in i NATO. Jag synar både för- och emotargument för Sveriges inträde i NATO, och ser förbi skenargumenten som inte håller.

Bland annat så har det framkommit att om vi går med i NATO så är det också vi som kommer att vara först på plats om det blir krig i Baltikum. Så det realistiska med ett NATO-medlemskap är inte att vi kommer att få hjälp om vi blir angripna, utan det är att vi skicka trupp utomlands i händelse av krig - något vi kan göra även om vi inte är med i NATO. Det blir med andra ord allt tydligare att ett NATO-medlemskap handlar mer om globaliseringsproccessen och avskalandet av den lilla nationella suveränitet som vi har kvar.

Men med Rasmus Paludans koranbränning utanför den turkiska ambassaden i Stockholm, har det nu blivit tydligare att Turkiet troligtvis inte kommer att ge sitt stöd till ett svenskt inträde.

Jag önskar er en trevlig lyssning. Om ni gillar vår podd, tveka inte att dela den vidare till era vänner och familj. Vi uppskattar också mycket att ni stödjer oss genom att göra en donation till podden , det hjälper oss att fortsätta att producera högkvalitativt innehåll.

Vänliga hälsningar,

Jonas Nilsson

0 Comments